RACISME

RACISME

Encara que estem en el segle XXI hi esta present el racisme, sobretot per la gent de uns altres colores, races o cultures diferents. Ens pensem que els tenen de tractar diferent a nosaltres.

La societat diu que no es racista,  que ja em passat aquesta etapa i tots som igual i que no hi ha diferencies però en veritat si que hi ha . Tant de forma positiva com negativa. De vegades es tracta a una persona immigrant amb més consideració que algú del país (ajudes, subvencions, accés a pisos,…)

 

Una altre exemple es la gent gran (pares o  avis)  quan una persona estableix una relació amb un individu que te diferent color de la pell,  diferents cultura o diferent idioma, sobretot en aquestes edats encara hi esta força present. I no te a veure pot ser  un home que presenta un color.

 

Campanyes publicitàries com les que va fer Benetton en el seu dia, eren una forma de trencar aquestes barreres, però dins de tota Europa el problema del racisme està present:

 

  • Regne Unit: comunitats com les xineses, paquistanesos i hindús, i àrabs en general, son molt presents (ex-colònies britàniques, normalment)
  • França: comunitats africanes (nord i sub-saharians) i caribenyes son molt nombroses.
  • Espanya: Romanesos, Marroquins, Algerians i sub-saharians i sud-americans, son les poblacions amb més importants.
  • Italia: Romasesos, Albans, Kosovars o en general de la Ex-Iogoslavia.

 

No obstant, avui en dia amb una població espanyola prop dels 47.000.000 d’habitants (legalment establerts) on el 12% no han nascut dintre de les fronteres espanyoles, fa palès aquesta realitat. A més a més, els índex de natalitat d’aquestes comunitats és, en general, més elevat que els índex de natalitat dels espanyols, i per tant el creixement de la comunitat estrangera anirà augmentant.  Exemples com el que va viure França als anys 1950 a 1970, son bon exemples i un dels seus indicatius son els equips de futbol:

Selecció de França 1959

Selecció de França 2007

Anuncios

2 comentarios to “RACISME”

  1. Puyòvia Says:

    pensava que jugadors com Ribery també jugaven a la selecció francesa al 2007

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: